|Tips om jezelf zo gezond mogelijk te houden

Tips om jezelf zo gezond mogelijk te houden

Of je nou jong of oud bent het is altijd noodzakelijk om op je gezondheid te letten. Als je dat in je jeugd niet doet ga je er later spijt van krijgen. Wanneer je oud bent en je let niet op je gezondheid kan dit leiden tot ernstige gevolgen. Niemand wilt ze oude dag ziek of ongezond door brengen. Een goede gezondheid brengt veel voordelen mee zowel fysiek als mentaal. Wie weet misschien bespaar je wel op je zorgverzekering. Vooral nu we in een behoorlijk ongezonde samenleving leven is het belangrijk om op je gezondheid te letten. Hieronder vind je tips om je gezondheid te verbeteren.

Voeding

Een van de belangrijkste punten is letten op je voeding. Vooral belangrijk is variëren in je maaltijden. Teveel van hetzelfde kan leiden tot een tekort aan andere belangrijke voedingstoffen. Mensen denken vaak dat groenten en fruit automatisch gezond zijn en hoe meer hoe beter. Hoewel groenten en fruit veel vitamines bevatten zijn ze wel weer arm aan eiwitten of koolhydraten. Dit zijn ook twee hele belangrijke stoffen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Deze stoffen vind je weer terug in bijvoorbeeld vlees en pasta. Daarom is het belangrijk om te variëren in je voeding.

De gemiddelde calorieën behoefte voor een volwassen persoon is 2000 kcal per dag. Zit je hier erg onder dan val je af. Ga je hier boven dan kom je aan. Dit verscheeld natuurlijk per persoon maar let wel goed op je calorieën per dag en probeer altijd rond de 2000 te komen.

Vitamines en mineralen

Er zijn behoorlijk veel vitamines en mineralen en ieder met ze eigen doel of nut. Een aantal van deze zijn minder noodzakelijk dan andere maar elke met een goede toevoeging aan de gezondheid van je lichaam. Zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt om zo gezond mogelijk te blijven.

2018-12-20T16:20:39+01:00 20 december 2018|Geen categorie|

Leave A Comment