|Verzekeringen die je eigenlijk moet afsluiten als Nederlander

Verzekeringen die je eigenlijk moet afsluiten als Nederlander

r zijn erg veel verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kan je je overal voor verzekeren als je wil. Is het alleen wel goedkoper om je massaal te verzekeren? Hoe groot is de kans dat je die verzekering gaat gebruiken en wat zouden de kosten zijn als je de verzekering niet hebt afgesloten en er wel iets gebeurd? Daarnaast is er vaak ook sprake van een eigen risico. Maak je deze wel op of betaal je alsnog veel geld? Als Nederlander ben je verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. Een aantal verzekeringen die je als Nederlander eigenlijk moet afsluiten (niet allemaal verplicht) worden in dit artikel benoemd.

Zorg- en autoverzekering

Een zorgverzekering en een autoverzekering (wanneer je een auto hebt) zijn verplicht om af te sluiten in Nederland). Voor beide verzekeringen geldt dat je minimaal het basispakket dient af te sluiten. Hierbij geldt er een eigen risico dat per jaar kan verschillen. Wanneer je deze verhoogd zal de premie dalen. Je kan het basispakket uitbreiden waarbij er vele opties zijn. Hierbij geldt ook dat de premie stijgt wanneer je het pakket uitbreidt. Als je kijkt naar de goedkoopste basisverzekeringen is de kans groot dat je minder keus hebt in zorgverleners zoals ziekenhuizen of tandartspraktijken. Sluit dus niet zo maar iets af maar laat je goed informeren. Anders kan het zijn dat je alsnog hoge kosten maakt.

Het basispakket van je zorgverzekering is uit te breiden met onder andere een tandartsvergoeding, een vergoeding voor fysiotherapie en een brillen en contactlenzen vergoeding. Op die manier is er voor iedereen een passend pakket samen te stellen.

Ook een autoverzekering is uit te breiden. Bij de basisverzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen. Wanneer je de verzekering uitbreidt kan dit met onder andere een schadeverzekering voor inzittenden, schade aan je eigen auto en pechhulp voor onderweg.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt er voor dat je verzekerd bent wanneer je schade aanricht aan het eigendom van iemand anders. Gooi je bijvoorbeeld een kop koffie over een tapijt van iemand anders of rijd je iemand aan waardoor deze persoon letsel op loopt? Dan ben je verzekerd voor de kosten van deze schade. Voor een paar euro per maand sluit je al een aansprakelijkheidsverzekering af. Echter, wordt alleen iets vergoed wanneer er niet expres schade wordt gemaakt. Wanneer je bij een gevaarlijke sport zoals paardrijden schade op loopt, valt dit niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Dit komt doordat jij van tevoren weet dat dit kan gebeuren als je deelneemt aan deze sport. Zorg dan dus altijd dat je, in dit geval, veilige ruiterkleding draagt dat je beschermd tegen onverwachte voorvallen.

Inboedelverzekering

Het woord zegt het al, een inboedelverzekering verzekert je persoonlijke eigendommen. Wanneer jouw inboedel schade oploopt door bijvoorbeeld diefstal, storm of brand wordt de schade gedekt. Echter wordt niet altijd alles zomaar gedekt. Wanneer je slecht onderhouden schuurtje instort door storm is de kans groot dat deze kosten niet vergoed worden.

 

2019-02-28T14:48:32+01:00 28 februari 2019|Geen categorie|

Leave A Comment