|Wat je dient te doen wanneer je schade oploopt bij de verhuizing

Wat je dient te doen wanneer je schade oploopt bij de verhuizing

De kans op beschadigingen aan je inboedel tijdens een verhuizing is relatief groot. Denk bijvoorbeeld aan een kast, die per ongeluk tegen een muur stoot. Of wat te denken van een televisie, die niet voldoende in bubbeltjesfolie is ingepakt? Om beschadigingen te voorkomen kan het verstandig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuisbedrijven beschikken over verschillende beschermende materialen, die goed van pas kunnen komen bij het beschermen van je inboedel. Denk aan speciale dekens, hoezen voor schilderijen, enzovoorts. Lees verder op de website van een verhuisbedrijf, om te zien welke diensten zij aanbieden bij een verhuizing.

Veroorzaker van de schade aan je inboedel achterhalen

Het is afhankelijk van de veroorzaker van de schade aan je inboedel, hoe je dit het beste op kunt lossen na de verhuizing. Wanneer je de schade zelf veroorzaakt hebt, zal dit vrijwel in geen enkel geval vergoed worden door een verzekeraar. Je bent nu zelf verantwoordelijk voor de schade en dient dit zodoende zelf te bekostigen.

Mocht de schade door iemand anders veroorzaakt worden, bijvoorbeeld een buurman die komt helpen sjouwen, dan kun je de schade vergoed krijgen. Vrijwel iedere Nederlander heeft een aansprakelijkheidsverzekering, die hen beschermt tegen de kosten voor de schade die per ongeluk aan andermans spullen is aangericht.

Schade veroorzaakt door een verhuisbedrijf

Een derde voorbeeld is een situatie waarbij de schade door een verhuisbedrijf is aangericht. Hoewel de kans op een dergelijke schade doorgaans erg klein is, zal de schade ook in dit geval door een verzekeraar vergoed worden. Ook Nederlandse bedrijven, in het bijzonder verhuisbedrijven, sluiten een aansprakelijkheidsverzekering voor hun bedrijf af. Zo draaien zij niet zelf op voor de schade die tijdens de verhuizing veroorzaakt is.

Tip: kies altijd voor een ervaren en betrouwbaar verhuisbedrijf!

2018-10-03T18:53:37+00:00 3 oktober 2018|Geen categorie|

Leave A Comment