|Wat te doen bij wateroverlast in huis?

Wat te doen bij wateroverlast in huis?

Wateroverlast of waterschade kan verschillende oorzaken hebben. Buiten het feit dat dit veel materiële schade kan geven is het vaak ook nog wel een klus om het goed op te ruimen. Maar wat moet je eigenlijk doen als je waterschade hebt en hoe ruim je dit het beste op?

Je kan verschillende soorten oorzaken hebben waardoor je waterschade zou kunnen hebben in je huis. Bijvoorbeeld door je dakraam open te laten of achterstallig onderhoud aan bijvoorbeeld het dak, dit noem je hemelwaterschade. Als je beschadigingen hebt aan een leiding of een verstopping in het rioleringssysteem noem je dat lekkage van leidingsystemen. Bij dat soort lekkages vallen ook kranen die niet worden dichtgedraaid onder. Als laatste heb je de heftigste vorm van waterschade, overstromingen. Het gevolg kan zijn dat leidingen springen omdat ze de druk niet meer aan kunnen van de hoeveelheden water.

Wanneer je waterschade hebt ontdekt is het allereerst van belang dat je er voor zorgt dat de schade niet erger kan worden. Sluit de elektriciteit af om zo meer veiligheid te garanderen. Maak goede foto’s en schrijf de datum en tijd op om zo genoeg bewijs te kunnen leveren voor de verzekering. De verzekering kan bijvoorbeeld met die gegevens kijken of er in die tijd veel regen was gevallen of niet.

Hoe langer je wacht met het opruimen van het water hoe meer schade het water kan maken aan je huis. Verwijder daarom altijd zo snel mogelijk het stilstaand water in je huis. Om dit snel en gemakkelijk te doen kan je gebruik maken van een dompelpomp die het water uit de kamer zuigt. Niet elke dompelpomp is geschikt voor het dweildrogen van een kamer. Kijk daarom goed welke geschikt is voor het drogen van een kamer om zo tot wel 1 mm weg te pompen.

 

2019-02-28T14:49:21+01:00 28 februari 2019|Geen categorie|

Leave A Comment